screenshot-2021-09-05-at-09-57-20

Ligging

De Dintel is een water in Noord-Brabant en vormt tegenwoordig de benedenloop van de rivier de Mark. Daar ligt onze jachthaven, waar de Dintel uitmondt in het Volkerak in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Gelegen tussen Heijningen en Dinteloord

Vanuit onze jachthaven vaar je via Manderssluis het Volkerak op. De sluis staat meestal open en gaat alleen dicht in geval van blauwalg in het Volkerak of uitzonderlijk hoge waterstanden. Het Volkerak is in het noorden verbonden met het Hollandsch Diep en het Haringvliet door middel van de Volkeraksluis. In het zuiden zijn we verbonden met de Oosterschelde middels de Krammersluizen. 

hg-1
hg-2
hg-3

Geschiedenis

De eerste steigers in 1969

Naar een verslag uit 1999 door oprichter Kees Langbroek

Samen met enkele liefhebbers van de watersport heb ik besloten de WSV de Dintel op te richten. Deze mensen zijn toen iedere avond aan de slag gegaan om de eerste steigers te maken. Deze moesten drijvend zijn omdat we een zogenaamde getijdenhaven hadden door het spuien.

Met goedkope balken, tempex, wat roestige spijkers en bouten en gesloopte pallets hebben we weken aan een stuk gewerkt in de loods van de heer Verhagen.

Zo kwamen we aan de eerste 13 ligplaatsen. De heer Aanraad bracht zijn eigen steiger mee en zo konden zijn schip de Avanti en de oude mijnenveger Sabine van de familie Bastiaansen daaraan afmeren. Ook de heer Theunissen hielp mee met palen spuiten zodat de eerste Furiehier eveneens kon afmeren.

Piet Dekkers zorgde o.a. voor afmeerringen van oude bietennetten en voor vervoer van materiaal.

We zijn zo ieder jaar verder gegaan tot we op een bepaald moment de diepte in moesten. Toen hebben we palen gespoten waaraan we ook het nodige plezier beleefd hebben.

Op de wal was het als volgt gesteld:

De toegangsweg achter de huizen langs was maar 90 cm breed, deze is door ons met veel zweet verbreed naar 2m.

De parkeerplaats was een wildernis van puin, boomstronken, riet enz. waar de dames hun plasje moesten doen.

Verder was het allemaal landbouwgrond helemaal tot de Cebeco. Langs de wal was een tegelpad met lantaarnpalen bij de bruggetjes.

Daarna kwam Waterkant Ships met ongeveer dezelfde grootte en capaciteit waarvoor nog zand moest worden weggezogen.

Met de medewerking van alle leden is WSV de Dintel uitgegroeid tot één van de mooiste en leukste jachthavens uit de regio.

hg-4

50 jarig jubileum!

Onze watersportvereniging bestond op zaterdag 6 juli 2019 op de kop af 50 jaar. Een jubileum dat we niet onopgemerkt voorbij hebben laten gaan. Gedurende deze 50 jaar is WSV de Dintel niet alleen een van de mooiste havens van de regio geworden, maar zijn we ook een gezonde, en vooral ook een gezellige vereniging. 

Zie hieronder een video impressie van de feestelijkeheden rondom de viering van ons 50 jarig jubileum. 

Viering van het 50 jarig bestaan


 
 

Volg ons op social media

Facebook

Instagram

Google

 

Havenmeester

+31 6 10798675

ofni.[antispam].@wsvdedintel.nl