zw1

2022 “De Joop Bierkens Trophy”

Al sinds jaren worden bij WSV de Dintel op woensdagavond zeilwedstrijden georganiseerd.
Deze wedstrijden varen wij op het Volkerak juist naast de ingang van de vluchthaven en er wordt gestreden om de “Joop Bierkens Trophy”. In totaal worden er 8 wedstrijden gevaren waarvan de 6 beste meetellen voor het klassement.

Naast het sportieve aspect bevorderen de wedstrijden ook de sociale contacten op de haven. Na afloop worden tijdens de borrel en bekendmaking van uitslag de meest opmerkelijke manoeuvres nog eens uitgebreid besproken. Plus natuurlijk tips en tricks hoe je nog sneller of slimmer kunt varen.

De wedstrijden zijn zeker niet alleen voor getrainde wedstrijdzeilers. Altijd zal bij WSV de Dintel wedstrijden, het toerkarakter behouden blijven. Iedere zeiler van onze vereniging kan aan deze wedstrijden deelnemen.

screenshot-2022-03-05-at-10-42-59Joop Bierkens was deelnemer van het 1e uur aan de zomeravondwedstrijden.
Met Joop kon je bij uitstek tot diep in de nacht discussiëren over rating, voorrangregels en vooral zeiltrim. Helaas is Joop veel te vroeg van ons heen gegaan. Ter nagedachtenis aan Joop is besloten de wisselbeker naar hem te vernoemen.

Dit jaar 2022 zijn de wedstrijden op de volgende datums:

Info avond-  Woensdag 20 april 19.30 uur. In de Loods op de haven

1e wedstrijd- Woensdag  11 mei
2e wedstrijd- Woensdag 18 mei
3e wedstrijd- Woensdag 25 mei
4e wedstrijd- Woensdag 1 juni
5e wedstrijd- Woensdag   8 juni
6e wedstrijd- Woensdag 15 juni
7e wedstrijd- Woensdag 22 juni
8e wedstrijd- Woensdag 29 juni (+prijsuitreiking)

Onze wedstrijden zijn alleen toegankelijk voor leden van WSV de Dintel met een ligplaats. (uitgezonderd bemanning).

De wedstrijden worden gevaren onder het SW-rating systeem, zonder spinnaker of gennaker,
en zijn dus geschikt voor zowel de beginnende als de meer ervaren zeiler. Je mag de twee slechtste resultaten aftrekken, dus als je een keer niet kunt, is niet meteen je kans op de eindoverwinning verkeken.

Het palaver is iedere wedstrijdavond om 19:00 uur voor het clubhuis. De starttijd wordt afgesproken tijdens het palaver, en is normaal gesproken 19.45 uur. Finish normaal gesproken rond 21.00 - 21.30 uur. De uitslagen zullen meteen na de wedstrijd worden berekend. De inschrijfkosten voor de hele wedstrijdserie bedragen €10,00.  (af te rekenen tijdens de 1e wedstrijd).

Als je niet met je eigen boot kunt of wilt varen en je wilt toch graag meedoen of ervaring op doen, meld je dan als bemanning. Er zijn diverse schepen die bemanning kunnen gebruiken.

Inschrijven gaat (afhankelijk van situatie) als volgt:

1. Voor iedereen die al een keer heeft meegevaren is er nu een versimpeld formulier. Hiermee hoef je alleen je naam en bootnaam in te vullen.
 Klik hier om door te gaan naar het formulier.

2. Voor iedereen die voor de eerste keer mee vaart is het beter om het uitgebreide formulier te gebruiken. Daar kan je alle gegevens invullen. Ook als je iets veranderd hebt, bijv een klapschroef, andere zeilen, diepgang etc. is er het uitgebreide formulier. Klik hier om door te gaan naar het uitgebreide formulier.

Mocht het niet lukken stuur dan een E-mail naar Mark van Boxsel: lesxobnavkram.[antispam].@outlook.com

Aanvullende informatie in onderstaand menu:

"Boeienrace" + BBQ

In september varen we de jaarlijkse toerzeilwedstrijd. Deze zeilwedstrijd naar keuzewordt gevaren in 1 groep en heeft een hoog gezelligheidskarakter en wordt afgesloten met een gezamenlijke barbecue en een feestavond.

Dit jaar wordt de toerwedstrijd georganiseerd op Zaterdag 17 September.
Iedereen en alle type boten zijn van harte welkom om zich in te schrijven.

ss-10
ss-8
18403031-1327737440673807-54090362262449093-n
screenshot-2021-12-11-at-20-51-09