screenshot-2021-12-11-at-20-47-23

Elk jaar worden er een aantal vaartochten georganiseerd. Om er samen op uit te trekken en onze mooie waterrijke omgeving te verkennen. Hieronder vindt u een overzicht van de tochten.

 

Openingstocht 20 april

De lente staat er aan te komen en de lentekriebels zijn begonnen om het bootje weer vaarklaar te gaan maken.  Staat je boot op de kant bij WSV de Dintel dan gaan deze op zaterdag 6 april weer te water. Ligt de boot nog in het water dan wordt het tijd deze uit de winterslaap te halen en klaar te maken voor de openingstocht van dit jaar op 20 april.

Zowel zeilers- als motorbootvaarders kunnen meevaren met dit evenement.

We gaan naar Strijensas op het Hollandsdiep. Een mogelijke beperking voor een diepgang van meer dan 2.00 m, al blijven we op zoet water. Bij slecht weer en hele harde wind zullen we een alternatief programma houden op de haven in de loods.

We hopen natuurlijk op een stralende dag met gelijkgezinde gezichten vol nieuwe energie om met elkaar een gezellige dag van te maken.

Zaterdagochtend om 09:30 uur op 20 april is de palaver, e.g. start van de dag in de loods van WSV de Dintel waar jullie informatie krijgen over de tocht de locatie etc. onder het genot van een kopje koffie.

Een inschrijf lijst hangt in het clubgebouw.  Graag willen we weten wie er mee gaan om een ligplaats voor de nacht te kunnen reserveren.  Ook is er een restaurant aanwezig waar we gezellig met elkaar op zaterdagavond een hapje kunnen eten.  Ook voor het eten graag even aangeven wie hier aan deel willen nemen.

De kosten voor het weekend zijn voor eigen rekening.

Voor vragen; de organisatie Andre Horians (snairoherdna.[antispam].@wsvdedintel.nl Tel 06547732430  en Dulon Gerdes (sedregnolud.[antispam].@wsvdedintel.nl tel 0651201427)

 

Klik hier voor het verslag van de openingstocht.

 

 

Wsv de Dintel Pinkstertocht 2024 (18, 19 en 20 Mei)

Naar een initiatief van Ton Kleij

 

De Pinkster-Zeetocht, wat is dat?

Graag beginnen we het nieuwe jaar met iedereen mooie vaardagen op het water in goede gezondheid te wensen. Bij deze een korte terugblik op de Pinkstertocht van afgelopen jaar.

De pinkstertocht is voor velen één van de hoogtepunten van onze vereniging WSV De Dintel. De zeetocht geïnitieerd door Ton Kley, werd de laatste jaren op fantastische wijze georganiseerd door Hans & Karin Achterdenbos. In 2023 werd wegens het niet draaien van de Haringvlietbrug de zeetocht veranderd in een prachtige, gezellige tocht naar Burgsluis en Wemeldinge. In Wemeldinge gaf Hans en Karin aan het spreekwoordelijke “stokje” te willen overdragen naar een andere organisator. Waarbij, Piet, na kort overleg met zijn vrouw Margreet, het aanbod aannam, niet wetende dat Dirk en Sonja zich ook al als medeorganisator hadden voorgesteld.

Dus na enig overleg hebben wij besloten om in 2024 samen de pinkstertocht te organiseren.

Dit jaar rekenen wij erop dat de Haringvlietbrug vanaf 29 maart 2024 weer regulier draait. Dus zijn we gestart met het inplannen van de tocht door de slinger van het Slijkgat via de Banjaard naar de Roompot. Niets tegen een avontuurlijke nachttocht, maar starten omstreeks 03:00u in Stellendam, is voor velen vermoedelijk wat te vroeg. Dit vooral na de vaak late borreluurtjes om weer bij te praten over het wel-en-wee van boten en leden.

Daarom hopen wij elkaar weer te zien en iedereen te ontvangen in de Roompot op 18 mei. Om dan op 19 mei van de Roompot op eigen kiel de omgekeerde route naar Stellendam verder te varen. In Stellendam zal dan iedereen zijn BBQ kunnen aansteken, waarbij -gezien het hoogwater dan- hopelijk niemand in het Slijkgat zal blijven steken. Dat kunnen we dan ook weer uitgebreid vieren. Deze tocht staat vanzelfsprekend open voor allen die nog nooit op open zee vaarden of voor diegene die hun zeebenen eindelijk weer eens willen strekken en sterken.

 

2023-barbeque

*** DUS ZEILERS, MOTORBOOTVAARDERS, MIS DEZE PINKSTER-ZEETOCHT NIET EN RESERVEER DE DATUM ALVAST***

Hoe verder:

Ruimschoots op tijd in het voorjaar komt een mailing met details en hoe in te schrijven voor deze verenigingstocht, maar nu al verwachten we dat we vroeg gaan starten in de Roompot: zeker de langzamere schepen.

Inschrijfopties die overwogen worden zijn bv:

- Kennismakingsavond om de tochtplanning en verloop eens droog door te nemen voor leden die nog nooit op zee of mee geweest zijn

- Aanmaken van een Whatsapp-groep ,“Pinkstertocht24”, gewenst voor laatste mededelingen bij bv. Slecht weer, harde wind enz.

- Mogelijkheid het diner zelf in te vullen (gezien huidige horeca prijzen) in de Roompot. In plaats van “met z’n allen” op stap te gaan. Verdere ideeën of voorstellen? Graag per email naar thcotretsknip.[antispam].@wsvdedintel.nl

Navigatie van de Roompot naar Stellendam

Wat komt er zoal kijken om zo’n -toch bekende- tocht uitstippelen . . . naast een plan_B voor slecht weer.  Wij willen graag een inkijkje geven, waar onze info vandaan kwam . . . . en mogelijk ook bruikbaar voor andere tochten  . . . trouwens, graag emailtje als je dit gelezen hebt: interessant of niet.

2024-route-stroomHet begint met de openingstijden Haringvlietbrug na welbekende restauratiewerkzaamheden, gezocht bij “VarenDoeJeSamen” maar daar kom je niet verder, dus naar “Vaarweginformatie.nl” en zie daar bericht van 14 febr. 2024: geen problemen en normale openingstijden in mei 2024.

Dan komt de vraag hoe het staat met getijden en stromingen op de Noordzee: de Enkhuizer-almanak, schuifkaarten of de vele internet sites zijn soms nog in 2023, maar we willen iets weten over 18,19 en 20 mei. Toen uitgekomen bij het zeer aanbevelingswaardig programma van het ministerie van Defensie: NLtides2024; ook voor tochten naar / in de waddenzee: per uur/datum eenvoudig instelbaar en grafisch het getij en stroming is in geheel Nederland!

Screenshot 1: Stellendam-getij-19 mei
Screenshot 2: Roompot-kentering-7uur
Screenshot 3: Banjaard-kentering-11uur

Dan zie je snel dat het hoogwater is om 02:00 in Stellendam op 19 mei, te vroeg om naar buiten te gaan en ongeveer 08:00 laagwater in de Roompot en de stroomkentering is tussen 11:00 en 12:00 in de Banjaard.  Dat wordt het dus met de staart van de ebstroom naar buiten  . . . . even zwoegen bij de Banjaard en dan volle pulle naar het Slijkgat. Afhankelijk van bootsnelheid zal het verstandig zijn omstreeks 600 - 6:30 te starten om de eerste 9 nm tot de Banjaard van de ebstroom en opkomende zon te genieten.

De route is eenvoudig als GPX-bestand te downloaden bij DeDintel (leesbaar in de meeste navigatie-programm’s zoals Wingps, Navionics, OpenCPN), zodat je 17,5 nm naar het Slijkgat en de laatste 6 nm kan nagaan  . . .  dat maakt de totale tocht ongeveer 33,6nm. Wij zijn benieuwd wie een kortere tocht weet te maken?

Voor OpenCPN / Avnav liefhebbers is er een gratis MBtiles-kaart ter beschikking om te downloaden, maar nu al is bekend dat de boeien van CMAP daarin niet volledig op-to-date zijn; t.z.t. wordt nog een update gemaakt! Verder zijn altijd de laatste boeiposities in Nederland als 1 bestand op internet te downloaden: NL-boeien en hier is nog veel meer te vinden. Trouwens, de mobiele app ORCA met gratis kaarten bij het eerste gebruik is ook niet te versmaden hoor (Wingps is natuurlijk beter . . . weten we)!

We hopen alle lezers van dit stukje te zien op de Pinkstertocht: mocht er nog iets missen dan horen wij dat graag . .  

screenshot-2021-12-11-at-20-50-10

 

De organisatie is dit jaar in handen van:

Piet Oosterhaven B59 – Osprey

Dirk Alofs D173 – Blue Ocean.

 

 

 Hieronder het verslag van de inmiddels geveren tocht.

 

Pinkstertocht 2024

 

In aanloop naar de jaarlijkse Pinkstertocht van WSV de Dintel zag het ernaar uit dat het weer niet zo bestendig zou zijn.

Daarom werd er vrijdagavond de 17e mei een extra palaver ingelast om knopen door te hakken, iedereen was vrij te kiezen. Vast ijkpunt tijdens deze tocht bleef de barbecue in Stellendam.

De meesten vertrokken zaterdag de 18e waarbij de bestemming divers was.

Enkele ervaren zeilers kozen ervoor om samen met Sonja en Dirk de bekende zeiltocht te varen via de Oosterschelde met overnachting op de Roompot om vervolgens de volgende dag onder de kustlijn Stellendam aan te varen. De weergoden waren hen gelukkig gunstig gestemd.

Anderen gingen meteen het Haringvliet op om bij een eilandje te overnachten of alvast sfeer te snuiven in Middelharnis en met een drietal boten voeren we meteen naar Stellendam om het terrein te verkennen waar Margreet en Piet de aankleding voor de barbecue en het gezellig samenzijn verzorgden en commissie van ontvangst vormde.

In de vele apps in aanloop naar eerste Pinksterdag was een schema van ligplaatsen vrijgegeven, zodat iedereen wist waar hij/ zij verwacht werd aan te leggen. Alles tot in de puntjes geregeld!

Tegen etenstijd heetten Piet en Dirk alle bemanningsleden officieel hartelijk welkom met een slok Berenburg en een originele deelnemers- batch vergezeld met het unieke ‘h Antwerpse koekje. Al snel werden de barbecues aangestoken en kwam er een breed scala aan lekkere spiesjes, balletjes en worstjes voorbij. Wat een mazzel dat alle donkere luchten aan ons voorbij dreven. Toen de vuurtjes smeulden, werd er een heuse ‘Dintel- band’ geformeerd door Jan, Jeroen en Bernd, die alle drie met hun accordeons de feestvreugde tot een hoger niveau brachten. De gezelligheid ging door tot in de late uurtjes.

De volgende ochtend was het terrein voor dag en dauw weer spic and span, waarna ieder weer huiswaarts keerde of nog een andere bestemming koos.

Veel dank aan de organisatoren van deze tocht, iedereen heeft genoten! Volgend jaar weer??? Ik hoop jullie leden er warm voor te hebben gekregen om deel te nemen, echt een hele leuke happening. De foto’s spreken voor zich…..

©Lilian Bogaert

 

 zie voor de foto's de onderstaande link

https://www.wsvdedintel.nl/fotoboek/2024/pinkstertochtpinkstertocht

 

Barbecuetocht naar Bommenede - 22 & 23 juni

Elke zomer varen we met een flinke groep de grevelingen op om een heerlijke barbeque avond te organiseren. Ook dit jaar hopen we op stralend weer en super gezellig weekend met elkaar. Alle leden en elk type boot is welkom om mee te varen!

Sluitingstocht - 28 september

Helaas komt elk seizoen toch weer te snel aan een eind. Maar traditie getrouw sluiten we het vaarseizoen gezamelijk af met de sluitingstocht. 

 
 

Volg ons op social media

Facebook

Instagram

Google

 

Havenmeester

+31 6 10798675

ofni.[antispam].@wsvdedintel.nl