screenshot-2021-12-11-at-20-47-23

Elk jaar worden er een aantal vaartochten georganiseerd. Om er samen op uit te trekken en onze mooie waterrijke omgeving te verkennen. Hieronder vindt u een overzicht van de tochten.

Openingstocht 20 april

Wsv de Dintel Pinkstertocht 2024 (18, 19 en 20 Mei)

Naar een initiatief van Ton Kleij

De Pinkster-Zeetocht, wat is dat?

Graag beginnen we het nieuwe jaar met iedereen mooie vaardagen op het water in goede gezondheid te wensen. Bij deze een korte terugblik op de Pinkstertocht van afgelopen jaar.

De pinkstertocht is voor velen één van de hoogtepunten van onze vereniging WSV De Dintel. De zeetocht geïnitieerd door Ton Kley, werd de laatste jaren op fantastische wijze georganiseerd door Hans & Karin Achterdenbos. In 2023 werd wegens het niet draaien van de Haringvlietbrug de zeetocht veranderd in een prachtige, gezellige tocht naar Burgsluis en Wemeldinge. In Wemeldinge gaf Hans en Karin aan het spreekwoordelijke “stokje” te willen overdragen naar een andere organisator. Waarbij, Piet, na kort overleg met zijn vrouw Margreet, het aanbod aannam, niet wetende dat Dirk en Sonja zich ook al als medeorganisator hadden voorgesteld.

Dus na enig overleg hebben wij besloten om in 2024 samen de pinkstertocht te organiseren.

Dit jaar rekenen wij erop dat de Haringvlietbrug vanaf 29 maart 2024 weer regulier draait. Dus zijn we gestart met het inplannen van de tocht door de slinger van het Slijkgat via de Banjaard naar de Roompot. Niets tegen een avontuurlijke nachttocht, maar starten omstreeks 03:00u in Stellendam, is voor velen vermoedelijk wat te vroeg. Dit vooral na de vaak late borreluurtjes om weer bij te praten over het wel-en-wee van boten en leden.

Daarom hopen wij elkaar weer te zien en iedereen te ontvangen in de Roompot op 18 mei. Om dan op 19 mei van de Roompot op eigen kiel de omgekeerde route naar Stellendam verder te varen. In Stellendam zal dan iedereen zijn BBQ kunnen aansteken, waarbij -gezien het hoogwater dan- hopelijk niemand in het Slijkgat zal blijven steken. Dat kunnen we dan ook weer uitgebreid vieren. Deze tocht staat vanzelfsprekend open voor allen die nog nooit op open zee vaarden of voor diegene die hun zeebenen eindelijk weer eens willen strekken en sterken.

*** DUS ZEILERS, MOTORBOOTVAARDERS, MIS DEZE PINKSTER-ZEETOCHT NIET EN RESERVEER DE DATUM ALVAST***

Hoe verder:

Ruimschoots op tijd in het voorjaar komt een mailing met details en hoe in te schrijven voor deze verenigingstocht, maar nu al verwachten we dat we vroeg gaan starten in de Roompot: zeker de langzamere schepen.

Inschrijfopties die overwogen worden zijn bv:

- Kennismakingsavond om de tochtplanning en verloop eens droog door te nemen voor leden die nog nooit op zee of mee geweest zijn

- Aanmaken van een Whatsapp-groep ,“Pinkstertocht24”, gewenst voor laatste mededelingen bij bv. Slecht weer, harde wind enz.

- Mogelijkheid het diner zelf in te vullen (gezien huidige horeca prijzen) in de Roompot. In plaats van “met z’n allen” op stap te gaan. Verdere ideeën of voorstellen? Graag per email naar thcotretsknip.[antispam].@wsvdedintel.nl

De organisatie is dit jaar in handen van:

Piet Oosterhaven B59 – Osprey

Dirk Alofs D173 – Blue Ocean.

Barbecuetocht naar Bommenede - 15 & 16 juni

Elke zomer varen we met een flinke groep de grevelingen op om een heerlijke barbeque avond te organiseren. Ook dit jaar hopen we op stralend weer en super gezellig weekend met elkaar. Alle leden en elk type boot is welkom om mee te varen!

Sluitingstocht - 28 september

Helaas komt elk seizoen toch weer te snel aan een eind. Maar traditie getrouw sluiten we het vaarseizoen gezamelijk af met de sluistingstocht.

ss-7
2023-barbeque
2024-route-stroom
2023-burgsluis